Wednesday, April 3, 2013

Mozillale NoScripti installimine Windows Vistas

Seesinane on siis eestikeelne kokkuvõte oma varasemast ingliskeelsest blogipostitusest. Alguses kirjutasin selle kohta ühele sõbrale, ning kuna tekst osutus siiski pikemaks, leidsin ma seejärel, et jutt vajab avaldamist.

Hiljuti ühes Windows Vistaga masinas avastasin Mozilla 1.7.13. Tegemist on siis tarkvarapaketiga, mille lehitsejamoodul on sama vana kui Firefox 1.0.8 (Aprill 2006; esitlusmootor pärineb 2004. aastast ja Mozilla enda arhitektuur 2001.-st aastast).

Et Mozilla mõnede lehekülgede JavaScripti pärast kokku ei jookseks, läks alguses palju aega, et kuidas sellele NoScript nii peale panna, et töötaks, sest umbes sama vanale Firefoxile Knoppix 4.0.2-s (2005) sai küll. Lõpuks jätsin asja katki...

Mõni kuu hiljem leidsin lahenduse (Mozilla tuli käima panna administraatori õigustega) ja siis panin peale NoScripti, aga nii, et see tuli kindlasti installida Mozilla kasutajaprofiili kataloogi.

SeaMonkey 1.1-ga sellist probleemi ei tohiks olla, sest SeaMonkey 1.1 ja Windows Vista arendus/väljalase langes umbes samale ajale, et põhimõtteliselt sai seda Vista jaoks siis veel kohendada nii, et oleks parem ühilduvus.

SeaMonkey 1.1.19 on üks viimastest vabatarkvaralistest graafilistest lehitsejatest, mis töötab Windows 98/Me peal.

No comments: