Saturday, September 3, 2011

Microsoft Security Essentials teeb arvuti aeglaseks?

Kommentaar PM/Tarbija24 artiklile ja selle kommentaaridele

Microsoft Security Essentials[:w:en] programmiga on see jama, et see uuendab väga mahukat moodi ja uuendamise ajal võtab liialt palju arvutiressurssi.

Teine jama on see, et kui arvuti töötab, kuid kui seda ei kasutata, siis hakkab MSE skannima — kujuta ette näiteks ETV-d veebist vaadates ja arvutit otseselt samal ajal mitte kasutades, kui pilt ka väärikal arvutil hakkima ja arvuti aeglaseks läheb.

Lahendus (ingliskeelses Windows XP-s) on järgmine:
Start > Programs > Accessories > System Tools > Scheduled Tasks — seal lülitasin mina välja MPIdleTask eseme.

Soovitan seda teha kogenud kasutajatel näiteks juhtudel, kui nad on sunnitud MSE-ga olema, kuid programmi sellist käitumist ei salli.

K., 15.02.2012. täiendus:
Microsoft Security Essentials programmi uuendamine toimub automaatselt ja sedasi poolenisti eraldi Windows Update teenusest. (Tingimus on, et Windows Update automaatsed uuendused on sisse lülitatud.)

Uuenduste kontrollimine ja automaatne uuendamine toimub iga kord kui Windowsisse sisse logida, sh. peale arvuti sisse lülitamist, peale arvuti "talveunest" sisse lülitamist, peale arvuti unerežiimist sisse lülitamist.

Absoluutselt iga kord. Uuenduste kontroll ja uuendamine võtab endale kogu arvuti tähelepanu ja midagi produktiivset sellel ajal teha ei saa.

Võimalik, et toode oligi mõeldud kodukasutajatele lisaks ka väikeettevõtetes kuni kümnele arvutile (aga ainult seda tüüpi organisatsioonides), seega näiteks väikeettevõtte tööarvutites ei peaks selline uuendamistuhin väga problemaatiline olema, sest väikeettevõtted on tavaliselt väga kitsaste eelarvevõimalustega ja sellises olukorras jääb MSE ainsaks legaalseks tasuta valikuks residentse skanneriga antiviiruste seas.

Tavalisele kodukasutajale, kes arvutit äriks ei kasuta, on olemas ka teistsuguseid variante, nii et MSE-d väga soovitada ei oska.

No comments: