Thursday, July 11, 2024

CSV-teksti asetamine Androidi installitud tabelarvutusprogrammis

See oli redditi-lõngas äppide välja lülitamisest Androidis (Android 14 ja varasemate näitel).

Disable-võimalus tuleb ainult sisse-ehitatud äppidele, ning ka mitte kõigile.

Osad äpid, kui nende uuendused on maha installitud, muutuvad süsteemiäppideks, seega tuleb äpilistis näidata ära ka süsteemiäpid.

Kahjuks pole siis ka äpilistis (lausa Android 14-s) kirjas, et kumb äpp on eraldi installitud ja kumb on süsteemiäpp.

Seda muret on võimalik leevendada:

Ostsin endale hiljuti uue nutitelefoni ja siis tuli vajadus automaatselt genereerida nimekirja äppidest ja nende versioonidest, mis telefonis on.

Abiks tuli AppList, mis on saadaval F-Droid äpipoest või samanimeliselt veebisaidilt. AppList genereerib nimekirja automaatselt, kuid tuleb kolme-nupu menüüst valida "System apps", et saaks täielikuma ülevaate.

Siis eksportida nimekiri, mis sisaldab ka infot selle kohta, kas äpp on süsteemiäpp.

Installisin eelnevalt Markor äpi, kuhu App Listi andmed sain eksportida CSV-kujul.

See on üks väheseid tekstitoimetamise äppe, mille ma olin uuele telefonile installinud, mis võttis eksporditud nimekirja vastu (õieti, mis oli eksporditava teksti sihtrakenduste nimekirjas).

Mis puutub failihaldusse, siis Markorit esialgu väga lihtne kasutada ei ole.

Markoris saab CSV-andmed kõik valida ja kopeerida puhvrisse. Siis asetada mõnda tabelarvutusäppi, nagu Google Sheets, kuigi mul oli lihtsam see asetada AndrOpen Office'isse.

AndrOpen Office on omanduslik port ja haruarendus Apache OpenOffice'ist (varasem OpenOffice.org, millele eelnes StarOffice). Eelis on selles, et mobiili jaoks mõeldud liidese asemel on sellel pigem desktopi-programmiga sarnane liides, mis on tuttav.

AndrOpen Office'is on reklaamid, aga need ei ole mul nähtavad, sest mul on installitud ja enam-vähem okeilt seadistatud DNS66, mis blokeerib äpireklaamid (v.a. YouTube'is ja mõnes suuremas äpis).

AndrOpen Office Calc-is tule kõigepealt valida kogu tööleht ja Format > Cells. Seal tuleb valida "text" (valikuid tuleb kerida), siis ok.

Edasi asetada puhvrisse kopeeeritud tekst Edit > Paste Special käsuga, kus CSV-teksti eraldajana tuleb märkida koma, välistada tühikud ja tabeldusmärk (tab), ning siis tee linnuke "format quoted field as text" juurde ja siis lülita välja "detect special numbers". Vajuta OK.

Tulemus:

No comments: